Octubre, 2020

Mie28Oct9:00 amMie12:30 pmLES PETJADES DE JAUME IVisita guiada. Alumnes de 2n Educació SecundàriaEl Puig de Santa Maria Participantes: Alumnes 2n Educació Secundària

Participantes

Alumnes 2n Educació Secundària

more

Información

El 9 d’Octubre el valencians celebrem la diada nacional amb la que commemorem l’entrada de les tropes catalanoaragoneses a la ciutat en l’any 1238.

El Puig de Santa María va ser el lloc clau des d’on Jaume I el conqueridor va planificar la conquesta del regne i on es va produir una de les poques batalles formals entre la host feudal i l’exèrcit andalusí. El castellet que hi havia al cim va ser aprofitat per Jaume I per alçar el seu campament mentre assetjava la ciutat de València. De fet, un dels dos turons que hi ha al Puig rep el nom de la Muntanyeta de la Patà en record a una potada que, segons diu la tradició, hauria donat el cavall del rei Jaume fent brollar una font que encara hi raja. A més a més, el monarca va fundar el Monestir del Puig en 1240 en record d’aquella important batalla. Allí es va venerar a la Mare de Déu del Puig, patrona del regne fins el segle XVII.

En aquesta eixida realitzarem un recorregut històric guiat pel poble que començarà al Castell i finalitzarà al Monestir. En acabar, visitarem el museu de la Impremta i Arts gràfiques que està ubicat a l’interior del monestir. La importància d’aquest museu radica en que des d’ací s’introduïren el paper i alguns avanços de la impremta a la nostra comunitat.

En 2n d’ESO estudiem l’edat mitjana i moderna tant d’Europa com d’Espanya. Així doncs, amb aquesta visita podem aprofundir en el procés de conquesta i expansió dels regnes cristians i, concretament, conèixer de prop el paper de Jaume I al nostre territori.

Hora

(Miércoles) 9:00 am - 12:30 pm

Dirección

El Puig de Santa Maria

X