Mayo, 2019

Mie29May10:00 amMie1:00 pmCOL·LEGI ART MAJOR DE LA SEDAVisita guiada. Alumnes de 4rt Primària.Col·legi de l'Art Major de la Seda de València Participantes: Alumnes 4rt Educació Primària

Participantes

Alumnes 4rt Educació Primària

more

Información

El Col·legi de l’Art Major de la Seda és un dels edificis més destacats de l’arquitectura i la cultural valenciana, situat a una zona molt especial del casc històric del centre de la ciutat de València, el barri dels Velluters.

Té el seu origen al segle XV, davant la necessitat d’unificar els criteris per a la producció de la seda en València; va ser així com va nàixer el “Gremi dels Velluters” (teixidors de vellut).

L’edificació data del segle XV, és de base gòtica i conté una importantíssima riquesa patrimonial al seu interior en forma de frescos, murals i mosaics, especialment en aquest darrer cas, el sol de la FAMA. Amb la seua rehabilitació, impulsada per la Fundació Hortensia Herrero, s’ha recuperat un tros de la història material i immaterial de la ciutat,ja que el gremi dels seders va ser referent a la resta del món i un dels motors de l’economia valenciana. L’arxiu del Col·legi de l’Art Major de la Seda és el més important d’Europa i conserva un gran nombre d’exemplars des dels seus inicis fins l’actualitat en forma de pergamins, llibres i caixes d’arxiu.

La visita que realitzarem estarà ambientada en la primera part del segle XVIII, coincidint així amb l’etapa històrica que s’està estudiant a l’àrea de Ciències Socials, en l’apogeu de la sericicultura i el cultiu de la morera a València.

Hora

(Miércoles) 10:00 am - 1:00 pm

Dirección

Col·legi de l'Art Major de la Seda de València

Carrer de l'Hospital, 7. 46001, València

X