EL ROMANCER I LA MÚSICA MEDIEVAL

Ensemble Pelegrí recorre al seu concert una època de gran riquesa musical, l’Edat Mitjana, mitjançant unes composicions que han subsistit cents d’anys superant modes i estereotips, la qual cosa demostra el seu alt poder artístic i la seua qualitat d’imperible. El seu missatge és vàlid en l’actualitat així com quan va ser creat segles enrere.

Ensemble Pelegrí són Mara Aranda (veu i percussió), Jota Martínez (veu, guitarres) i Sergio Navarro (vents).

Marta Aranda, ambaixadora de la cultura tradicional espanyola i la música sefardí, és una de les veus representants de la música mediterrània més internacionals; ha realitzat concerts per tota Europa, Àsia, Portugal, Marruecos i Espanya amb diferents formacions (Ensemble Speculum, OniWytars, Ensemble Unicorn, L’Ham de Foc, Aman Aman, Capella de Ministrers o Al-Andaluz Project entre d’altres) i va inaugurar l’institut Cervantes de Pekin al 2006. Per a l’estudi i investigació del repertori sefardí d’Orient va residir a Grècia (Creta i Salònica) i Turquia, on va crear al 2007 de l’Ensemble Pelegrí per a la interpretació de la música antiga, co-dirigit amb Jota Martínez.

Jota Martínez, com a especialista en zanfona medieval i un dels seus intèrprets més destacats, és col·laborador habitual en formacions tant de música antiga (com Axivil, Ensemble Diatessaron o Eduardo Paniagua) com de música tradicional. Amb ells ha dut a terme diferents produccions discogràfiques en les quals ha contribuït aportant, a més de la pròpia del seu instrument, la tímbrica particular de la guitarra morisca, el cadell o el llaüt, fidels reconstruccions medievals. La seua activitat concertística l’ha portat a presentar la música medieval i antiga espanyola per tot el món als més prestigiosos festivals des de 1980.