« volver atrás

ELS DOTZE TREBALLS D’HÈRCULES

Ensemble Pelegrí
Concert i exposició d'instruments
Dimarts 5 de desembre, a les 11.30 h
Alumnes 1er i 2n Secundària
Sala polivalent. Centre Educatiu Gençana. C/Ermita nova, 3. 46110 Godella, València

Espectacle poètic-musical al voltant de les gestes de l’heroi Hèrcules i els dotze treballs encomanats per la Sibila Dèlfica per tal de realitzar la seua penitència.

Veu i dramatització: Mara Aranda
Kontakte-percussió: FrancescVidagany, Sergio Izquierdo, Joaquín Lambíes i Miguel Ángel Orero
Instruments de corda: Jota Martínez
Instruments de vent: Rafa Gisbert “Cato”

Ensemble Pelegrí són Mara Aranda (veu i percussió), Jota Martínez (veu, guitarres) i Sergio Navarro (vents).

Marta Aranda, ambaixadora de la cultura tradicional espanyola i la música sefardí, és una de les veus representants de la música mediterrània més internacionals; ha realitzat concerts per tota Europa, Àsia, Portugal, Marruecos i Espanya amb diferents formacions (Ensemble Speculum, OniWytars, Ensemble Unicorn, L’Ham de Foc, Aman Aman, Capella de Ministrers o Al-Andaluz Project entre d’altres) i va inaugurar l’institut Cervantes de Pekin al 2006. Per a l’estudi i investigació del repertori sefardí d’Orient va residir a Grècia (Creta i Salònica) i Turquia, on va crear al 2007 de l’Ensemble Pelegrí per a la interpretació de la música antiga, co-dirigit amb Jota Martínez.

Jota Martínez, com a especialista en zanfona medieval i un dels seus intèrprets més destacats, és col·laborador habitual en formacions tant de música antiga (com Axivil, Ensemble Diatessaron o Eduardo Paniagua) com de música tradicional. Amb ells ha dut a terme diferents produccions discogràfiques en les quals ha contribuït aportant, a més de la pròpia del seu instrument, la tímbrica particular de la guitarra morisca, el cadell o el llaüt, fidels reconstruccions medievals. La seua activitat concertística l’ha portat a presentar la música medieval i antiga espanyola per tot el món als més prestigiosos festivals des de 1980.